Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Fithockey 
01052014
 
 
Iedere donderdag staan ze op het veld, onze fithockeyers.
Janny van Someren (op de foto met trainer Peter van Schaik) is één van hen en zij vertelt waarom ze ooit begon met deze sport én waarom ze dat nog altijd met zoveel plezier doet. Een voorbeeld voor niet-sporters!           

  

"Winnen is leuk, maar niet het belangrijkste”.

 
"Het is alweer 5 jaar geleden dat ik mij heb aangemeld bij de groep Fithockeyers in Hoogeveen.
En daar heb ik tot op heden geen seconde spijt van!    
                                                                                             

Ik was dat jaar in Hoogeveen komen wonen en wilde wel graag een sport beoefenen. Op de jaarlijkse open sportdag, een prima gelegenheid om je te oriënteren op het sportaanbod, gaf de HHC een demonstratie van de geboden activiteiten, waaronder Fithockey.  

Ik had nog nooit van Fithockey gehoord. Een compleet nieuwe sport, een compleet nieuwe ervaring! En de doorslag: Bij uitstek geschikt voor 55+ers. Wat wil je nog meer als je 60+ bent.

 

Fithockey is een geweldig leuke sport. Er wordt vooral een beroep gedaan op sportiviteit, samenspel en gevoel voor humor. Het is een spel met weinig spelregels, die we met de nodige speelsheid toepassen. Winnen is leuk, maar niet het belangrijkste. Wel een sportief spel, waarin we rekening houden met elkaar en vooral veel lol hebben.    

En na afloop, zwetend en moe van de inspanning, gezellig koffie drinken met elkaar.

 

Maar als we het landelijke Fithockey toernooi spelen, of het jaarlijkse Sponsortoernooi, maken we daar wel degelijk werk van. Dan trainen we daar ook op. Samen met onze trainer, Peter van Schaik, proberen we zo goed mogelijk van de partij te zijn. En dan is winnen toch wel heel erg leuk!

 

Het aantal leden is de laatste jaren wel wat gegroeid gelukkig. We hebben nu 16 leden. Dat is een mooi aantal. Ook als iemand er eens niet kan zijn, kun je toch nog wel twee ploegen vormen. Maar we blijven blij met nieuwe leden!"

 

Janny van Someren

 
Janny (3e van rechts) en haar teamgenoten tijdens Knotshockeytoernooi 2013

050114
 
Bij HHC is team Fithockey alweer begonnen aan het zevende seizoen! 
    
Een trouwe groep 55 + spelers is elke donderdagmorgen, als de weersomstandigheden het toestaan, te vinden op het veld.      

Onder deskundige leiding van de trainer wordt drie kwartier tot een uur lang Fithockey gespeeld, doorgaans volgens de opbouw: warming up – oefenvormen – partij.

    

Gezelligheid in combinatie met actief sportief bezig zijn staat voorop bij deze lichamelijke activiteit, die in eerste instantie is ontwikkeld voor ouderen die lekker in de buitenlucht op een veilige manier een teamsport willen beoefenen. Het positieve effect op fitheid, en de nagenoeg te verwaarlozen kans op blessures maakt het spel bij uitstek geschikt voor de beoogde doelgroep.

Er wordt op de donderdagmorgen getraind van 09.30 tot plm. 11.00 uur, dat is inclusief de gezellige nazit met een lekker bakkie koffie.  

Team Fithockey bestaat uit een groep van zo'n 15 sportievelingen, dames en heren. Nieuwsgierigen die graag eens mee willen doen zijn van harte welkom om in elk geval 3 keer gratis mee te trainen, en zo te ervaren hoe leuk het spelletje is!

 
Fithockeyers betalen bij HHC geen vaste contributie, maar schaffen een strippenkaart aan (10 x trainen voor € 30,-) waarop per keer een ‘strip’ wordt afgetekend. De kaart is in principe onbeperkt geldig, dus een aantrekkelijke constructie voor spelers die niet elke week kunnen of willen trainen; niet trainen = niet betalen.  
Zeven geleden was HHC met het aanbieden van Fithockey landelijk gezien een van de trendsetters. Tegenwoordig begint de activiteit gelukkig steeds bekender te worden en weten senioren de weg naar de (Fit)hockeyvereniging steeds makkelijker te vinden. Meer  weten, een keer medoen? Mail naar: [email protected]
 
 

  

   Taart bij het 5-jarig jubileum!

 
Teamfoto
Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto

Twitter  


 
Hockey Hoogeveen  |  Powered by LISA