Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Historie 

Het was in 1961..

 

Al voor de oprichting werd er gehockeyed in Hoogeveen. De toenmalige hbs had dankzij een actieve sportleraar een schoolelftal samengesteld. Dit team nam deel aan schooltoernooien. In 1961 verstigde zich vanuit het zuiden van het land een hockeygezin met drie kinderen, die in de buurt met vriendjes en vriendinnetjes gingen hockeyen op een gemeenteveldje.

 

Toen deze twee partijen elkaar vonden en tegen en met elkaar gingen spelen, was HHC geboren.

 

 

 

Het is dan september 1965...

 

De gemeente stelde een veld beschikbaar, waar een gebouwtje van de ijsclub stond (bekendste lid was de  schaatser Jan Bols) waar ook de sporrters van de korfbalclub gebruik van maakten. Sticks, ballen en fluiten kreeg HHC van de christelijke hbs. Tot het besluit viel om competitie te gaan spelen op zondag. Het schoolbestuur verbood toen verdere steun; sporten op zondag was nog taboe in Hoogeveen.

 

Gelukkig was de club inmiddels groot genoeg om verder te kunnen zonder die steun. Voor het tenue viel de keuze op blauw en zwart, de kleuren van de provincie Drenthe.

 

 

 

Voetbal was, zeker vroeger, de meest populaire sport in Hoogeveen en omstreken HHC heeft daar in zekere zin van geprofiteerd. Toen bij de oprichting de accommodatie moest worden gekeurd door de KNHB en het gebouwtje van de ijsclub niet aan de eisen voldeed, wisten de oprichters een voetbalclub zover te krijgen dat de KNHB-delegatie mocht worden ontvangen in hun riante clubgebouw.

 

Binnen een week werd HHC officieel toegelaten tot de bond.

 

 

Begin jaren zeventig verliet een andere voetbalclub de accomodatie even buiten Hoogeveen. Het ging om een veld met clubgebouw.  HHC was er als de kippen bij om het geheel van de gemeente te huren. Hiermee had men nu eindleijk een eigen clubhuis.

 

In 1989 bood de gemeente een kunstgrasveld aan, onder de voorwaarde dat ook de voetbalclub daarvan gebruik moest kunnen maken. De tegenvoorwaarde van HHC om er een eigen clubhuis bij te mogen bouwen was geen probleem. Op die accommodatie speelt HHC nog steeds. Inmiddels zijn er 2 kunstgrasvelden met verlichting.

 

 

 

Tegenwoordig.....

 

De vereniging heeft rond de 280 leden. Het is een laagdrempelige, goed gestructureerde, middelgrote, groeiende moderne vereniging met een open cultuur ondersteund door ee groot korps actieve vrijwilligers, waar breedtesport kan worden beoefend en de jeugd zich thuis voelt.

 

Binnen de club voeren goede normen en waarden de boventoon in een geprofessionaliseerde omgeving voor leden die een unieke sport binnen de regio willen beoefenen.

 

De club beschikt over een multifunctionele accommodatie en over teams voor alle leeftijdscategorieën en beide geslachten.

 

 

 

De club is een ambitieuze en groeiende vereniging, die zich de laatste jaren zowel technisch als in de breedte flink heeft ontwikkeld. Er is er weloverwogen en succesvol geïnvesteerd in de opleiding van het technisch kader
HHC is een club waarbij plezier in hockey voorop staat. Voor alle leeftijden is er een gepast aanbod. Alle wedstrijdteams kunnen 2x per week te trainen.


HHC biedt meer dan alleen hockey. De club organiseert diverse activiteiten voor jong en oud. Gezelligheid en binding met de club zijn hiervoor de sleutelwoorden.
HHC heeft inmiddels de status van erkend leerbedrijf bereikt. In 2008 heeft HHC de bestuurderstrofee van de KNHB uitgereikt gekregen. Een wisselprijs, als blijk van waardering voor uitzonderlijk goed bestuur en beleid.

 

 
Teamfoto
Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto Teamfoto

Twitter  


 
Hockey Hoogeveen  |  Powered by LISA